Skorzystaj z rat 0%
Zapisz się do naszego Newslettera i zyskajKUPON 10ZŁ

Aby otrzymać kupon rabatowy musisz posiadać konto w naszym sklepie. Minimalna wartość zamówienia wynosi: 100,00 zł

Dodano do koszyka
:
Wystąpił błąd aplikacji. Jeżeli problem się powtarza prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny oraz podanie informacji w poniższej ramce.
User-agent: MockNavigator
Zwilling Q1

Powiadomienie o dostępności

Jak tylko produkt stanie się dostępny na naszej stronie powiadomimy Cię o tym drogą mailową. W razie dodatkowych pytań można się z nami skontaktować e-mailem lub telefonicznie.

[email protected]504 557 555

La Cuisine - Garnek żeliwny owalny Pro 33cm 6.5l Zielony

449,00
Niedostępny w magazynie Darmowa dostawaWieczysta gwarancja La CuisinePo zakupie tego produktu otrzymasz 449 punków
Kupując ten produkt otrzymasz od nas 449 punktów na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy tylko zalogowanych Klientów. Wartość 25 punktów wynosi 1 zł.
Dostępne raty Credit Agricole 0%Model: 6250MB EAN: 813254021017Historia cen
La Cuisine
Garnek żeliwny La Cuisine Pro

Żeliwo to niezwykły stop żelaza i wielu pierwiastków. Zapewnia równomierne rozprowadzenie ciepła i długie utrzymywanie wysokiej temperatury, natomiast emalia zabezpiecza naczynie przed rdzewieniem oraz produkty przed przywieraniem. Największą jednak zaletą naczyń żeliwnych jest możliwość rozgrzania ich do bardzo wysokich temperatur, co w efekcie znacząco poprawia walory smakowe przygotowywanych w nich potraw.

Każde naczynie jest odlewane w jednorazowej formie wykonanej ze sprężonego sypkiego piasku. Po uzyskaniu odlewu forma jest rozdrabniana, a piasek wykorzystywany do produkcji nowych form. Po oczyszczeniu i wygładzeniu odlewu, naczynia są poddawane wieloetapowemu procesowi emaliowania, suszenia i wypalania. Tak zrobione naczynie uzyskuje odporność na korozję, estetyczny głęboki kolor oraz emalię, która poprzez wielokrotne nakładanie i wypalanie uzyskuje szklistość szkła czyli właściwości anty-stykowe.

Emalia zabezpiecza naczynie przed rdzewieniem oraz przywieraniem potraw, a specjalny stop żeliwa zapewnia im długą żywotność. Specjalny stop żeliwa oraz emalia szkliwiona w ponad 1000 °C sprawia, że do potraw nie przechodzą żadne niebezpieczne związki chemiczne (jak ma to np miejsce przy garnach z powłoką teflonową).

Wymagają niskiej lub średniej temperatury, co daje znaczne oszczędności energii (ze względu na metalowy uchwyt pokrywy mogą być używane max do 200 °C).

Mogą być używane na wszystkich rodzajach kuchenek:

  • gazowych
  • elektrycznych na paliwo stałe
  • ceramicznych
  • halogenowych
  • indukcyjnych
  • a także do piekarnika

Materiał:
żeliwo
Kolor:
zielony
Średnica:
33 cm
Pojemność:
6,5L
Indukcja:
tak
Linia produktów:
La Cuisine




La Cuisine


La Cuisine jest firmą rodzinną mieszczącą się w pięknym Donegal w Irlandii. Miasto stało się inspiracją przez chropowate wybrzeża klify i góry. Działalność jest prowadzona przez Brian Gollagher oraz Julianne Hayes - mąż i żona, którzy dzielą pasję do gotowania niemal od 20 lat.

Dlaczego żeliwo? To bardzo proste, ponieważ ten materiał jest najwspanialszy do gotowania, niezależnie od poziomu umiejętności kucharza. Wystarczy połączyć kilka podstawowych składników następnie garnek La Cuisine z całą zawartością włożyć do piekarnika na godzinę lub dwie - tak powstaje pyszny rodzinny obiad. Ponadto żeliwo utrzymuje długo ciepło.




Garnki żeliwne:


La Cuisine korzysta z najnowszych technologii w żeliwie, które przenosi nas krok dalej od tradycyjnych procesów. Sposób, który pochodzi z Danii polega na zastosowaniu form pisakowych i bardzo gładkich odlewów. Formy używa się raz, co oznacza, że każdy element jest wyjątkowy i unikatowy. Żeliwo jest uniwersalne- idealne do smażenia, grillowania i powolnego gotowania.


Zalety:

  • Garnki nadają się na wszystkie rodzaje grzewcze, nawet indukcję.
  • Proste w czyszczeniu- wystarczy tylko ciepła woda.
  • Pewny, stabilny uchwyt.
  • Gładkie wykończenie.
  • Utrzymują długo ciepło.
  • Gwarancja na całe życie


Naczynia żeliwne należy myć wyłącznie pod bieżącą wodą, bez użycia jakichkolwiek płynów do mycia. Nie wolno również myć ich w zmywarkach do naczyń. To wszystko dlatego, że żeliwo absorbuje płyny.

Podczas procesu produkcji naczynia żeliwne impregnowane są tłuszczami roślinnymi, które z czasem jednak pod wpływem gotowania zużywają się. Dlatego po każdym użyciu garnku lub patelni dobrze jest umyć ją, osuszyć i przetrzeć szmatką nasączoną olejem jadalnym. Tak zabezpieczone naczynie bez obaw można odstawić na półkę.

Trzeba pamiętać również o tym, by nie przechowywać naczyń z pokrywkami przykrytych, gdyż na hermetycznie zamkniętym żeliwie może pojawić się rdza. Rdza pojawi się również wówczas, gdy w naczyniu długo przechowywane było jedzenie. Aby ją usunąć, trzeba posłużyć się metalowym zmywakiem, a następnie zaimpregnować garnek lub patelnię olejem jadalnym.

Po więcej informacji zapraszamy do naszego poradnika: Jak dbać o naczynia żeliwne
Polecamy także zapoznanie się z innymi poradami dotyczącymi naszych produktów: Poradnik kuchenny

Garnki na indukcjęGarnki emaliowaneGarnki zieloneGarnki z grubym dnemGarnki do piekarnikaGarnki na gaz
kuchniasklep.pl Reviews with ekomi-pl.com
kuchniasklep.pl Reviews with ekomi-pl.com