Patelnia została wykonana z mocnego i odpornego na uszkodzenia żeliwa, co gwarantuje jej wieloletnie użytkowanie. Żeliwne patelnie od La Cuisine nadają się do grillowania wszystkich rodzajów mięs, ryb i warzyw. Model ten posiada stalową rączkę, która zapewnia wygodę podczas przygotowywania potraw na patelni. Wykorzystane materiały mogą wchodzić w kontakt z żywnością, co sprawia, że jest bezpieczna i można na niej smażyć bez obaw o jakiekolwiek szkodliwe substancje przedostające się do jedzenia.
Dzięki właściwościom żeliwa, patelnia bardzo szybko się nagrzewa, równomiernie rozprowadza temperaturę oraz długo utrzymuje ciepło. Sprawia to, że jest ona naczyniem energooszczędnym. Skraca to czas przygotowania potraw.
Materiał: |
żeliwo |
Kolor: |
czarny |
Wymiary:: |
28cm |
Projektant: |
Marcus Norley |
Linia produktów: |
La Cuisine |
Indukcja: |
tak |
La Cuisine jest firmą rodzinną mieszczącą się w pięknym Donegal w Irlandii. Miasto stało się inspiracją przez chropowate wybrzeża klify i góry. Działalność jest prowadzona przez Brian Gollagher oraz Julianne Hayes - mąż i żona, którzy dzielą pasję do gotowania niemal od 20 lat.
Dlaczego żeliwo? To bardzo proste, ponieważ ten materiał jest najwspanialszy do gotowania, niezależnie od poziomu umiejętności kucharza. Wystarczy połączyć kilka podstawowych składników następnie garnek La Cuisine z całą zawartością włożyć do piekarnika na godzinę lub dwie - tak powstaje pyszny rodzinny obiad. Ponadto żeliwo utrzymuje długo ciepło.
La Cuisine korzysta z najnowszych technologii w żeliwie, które przenosi nas krok dalej od tradycyjnych procesów. Sposób, który pochodzi z Danii polega na zastosowaniu form pisakowych i bardzo gładkich odlewów. Formy używa się raz, co oznacza, że każdy element jest wyjątkowy i unikatowy. Żeliwo jest uniwersalne- idealne do smażenia, grillowania i powolnego gotowania.
Zalety: