Skorzystaj z rat 0%
Zapisz się do naszego Newslettera i zyskajKUPON 10ZŁ

Aby otrzymać kupon rabatowy musisz posiadać konto w naszym sklepie. Minimalna wartość zamówienia wynosi: 100,00 zł

Dodano do koszyka
:
Wystąpił błąd aplikacji. Jeżeli problem się powtarza prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny oraz podanie informacji w poniższej ramce.
User-agent: MockNavigator
Zwilling Q1

La Cuisine - Rondel żeliwny okrągły Pro 28cm 3,5L Czerwony

349,00
Niedostępny w magazynie Darmowa dostawaWieczysta gwarancja La CuisinePo zakupie tego produktu otrzymasz 349 punków
Kupując ten produkt otrzymasz od nas 349 punktów na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy tylko zalogowanych Klientów. Wartość 25 punktów wynosi 1 zł.
Dostępne raty Credit Agricole 0%Model: 3100MB Historia cen
La Cuisine
Garnki na indukcjęGarnki emaliowaneGarnki czerwoneGarnki z grubym dnemGarnki do piekarnikaGarnki na gaz
Rondel żeliwny La Cuisine Pro

Kolekcja naczyń Pro marki La Cuisine została wykonana z wysokiej jakości żeliwa. Każdy garnek po wykonaniu odlewu i oczyszczeniu został poddany kilkuetapowemu procesowi emaliowania, suszenia i wypalania. Dzięki temu naczynia mają ulepszoną odporność na zarysowania. Jednak największą ich zaletą jest możliwość rozgrzania do bardzo wysokich temperatur, co w efekcie poprawia walory smakowe przygotowywanych potraw.

Garnki żeliwne uodpornione na rdzewienie oraz przywieranie. Specjalny stop żeliwa oraz szkliwiona emalia w ponad 1000°C sprawią, że do potraw nie przedostaną się niebezpieczne związki chemiczne (jak ma to miejsce np. przy garnkach z powłoką teflonową). Produkty z serii Pro można stosować w piekarniku (jednak ze względu na metalowy uchwyt pokrywy, mogą one być używane w temperaturach do 200°C). Wyjątkowy kombinacja rustykalności i nowoczesności sprawia, że bez problemu możemy serwować w nim dania przy każdym wystroju jadalni.

Użytkowanie:

  • Po zakończeniu gotowania należy pozostawić garnek do całkowitego ostygnięcia. Nigdy nie wolno gorącego naczynia zalewać zimną wodą.
  • Nie powinno się stawiać gorącego żeliwa na niezabezpieczoną powierzchnię.
  • Po umyciu należy dokładnie go osuszyć przed jego przechowywaniem.

Mogą być używane w piekarniku oraz na wszystkich rodzajach kuchenek:

  • gazowych
  • elektrycznych na paliwo stałe
  • ceramicznych
  • halogenowych
  • indukcyjnych

Materiał:
żeliwo
Kolor:
czerwony
Średnica:
28 cm
Pojemność:
3,5L
Indukcja:
tak
Linia produktów:
La Cuisine




La Cuisine


La Cuisine jest firmą rodzinną mieszczącą się w pięknym Donegal w Irlandii. Miasto stało się inspiracją przez chropowate wybrzeża klify i góry. Działalność jest prowadzona przez Brian Gollagher oraz Julianne Hayes - mąż i żona, którzy dzielą pasję do gotowania niemal od 20 lat.

Dlaczego żeliwo? To bardzo proste, ponieważ ten materiał jest najwspanialszy do gotowania, niezależnie od poziomu umiejętności kucharza. Wystarczy połączyć kilka podstawowych składników następnie garnek La Cuisine z całą zawartością włożyć do piekarnika na godzinę lub dwie - tak powstaje pyszny rodzinny obiad. Ponadto żeliwo utrzymuje długo ciepło.




Garnki żeliwne:


La Cuisine korzysta z najnowszych technologii w żeliwie, które przenosi nas krok dalej od tradycyjnych procesów. Sposób, który pochodzi z Danii polega na zastosowaniu form pisakowych i bardzo gładkich odlewów. Formy używa się raz, co oznacza, że każdy element jest wyjątkowy i unikatowy. Żeliwo jest uniwersalne- idealne do smażenia, grillowania i powolnego gotowania.


Zalety:

  • Garnki nadają się na wszystkie rodzaje grzewcze, nawet indukcję.
  • Proste w czyszczeniu- wystarczy tylko ciepła woda.
  • Pewny, stabilny uchwyt.
  • Gładkie wykończenie.
  • Utrzymują długo ciepło.
  • Gwarancja na całe życie


Naczynia żeliwne należy myć wyłącznie pod bieżącą wodą, bez użycia jakichkolwiek płynów do mycia. Nie wolno również myć ich w zmywarkach do naczyń. To wszystko dlatego, że żeliwo absorbuje płyny.

Podczas procesu produkcji naczynia żeliwne impregnowane są tłuszczami roślinnymi, które z czasem jednak pod wpływem gotowania zużywają się. Dlatego po każdym użyciu garnku lub patelni dobrze jest umyć ją, osuszyć i przetrzeć szmatką nasączoną olejem jadalnym. Tak zabezpieczone naczynie bez obaw można odstawić na półkę.

Trzeba pamiętać również o tym, by nie przechowywać naczyń z pokrywkami przykrytych, gdyż na hermetycznie zamkniętym żeliwie może pojawić się rdza. Rdza pojawi się również wówczas, gdy w naczyniu długo przechowywane było jedzenie. Aby ją usunąć, trzeba posłużyć się metalowym zmywakiem, a następnie zaimpregnować garnek lub patelnię olejem jadalnym.

Po więcej informacji zapraszamy do naszego poradnika: Jak dbać o naczynia żeliwne
Polecamy także zapoznanie się z innymi poradami dotyczącymi naszych produktów: Poradnik kuchenny

kuchniasklep.pl Reviews with ekomi-pl.com
kuchniasklep.pl Reviews with ekomi-pl.com