Marzy się Państwu soczyste, miękkie, a do tego kruche mięso z domowego piekarnika? To łatwiejsze niż mogłoby się wydawać. Sukces tkwi oczywiście w dobrze dobranych produktach, ale nie można zapomnieć, że równie ważne jest to, w czym pieczemy. Popularne foliowe rękawy piekarnicze nie zawsze się sprawdzają, a mięso pieczone na blasze czasami wysycha na wiór. Co więc należy zrobić? Zaopatrzyć się w brytfannę, czyli specjalny garnek, w którym można nie tylko gotować, ale także piec. W naszej ofercie znajdziecie Państwo wybór brytfann różnego rodzaju.
Brytfanna jest bardzo uniwersalna. Łączy w sobie zalety garnka i patelni, może być używana zarówno na kuchence, jak i w piekarniku. Przygotowywane w niej potrawy są bardzo soczyste, a jednocześnie kruche. Są zdrowsze, ponieważ do ich przygotowania używa się mniejszej ilości tłuszczu, a do tego podczas obróbki zachowują się ich wartości odżywcze, witaminy i minerały.
W naszej ofercie znajdą Państwo różnego rodzaju brytfanny, różniące się między sobą materiałem, z jakiego zostały wykonane oraz pokrywająca je powłoką. Wszystkie dostępne u nas brytfanny wyposażone są w pokrywkę, która zapobiega wydostawaniu u się pary z naczynia i znacząco przyspiesza proces gotowania czy pieczenia umieszczonych w niej produktów.
Brytfanny, które mogą kupić Państwo w naszym sklepie, produkowane są przez znane marki takie jak Fissler, WMF, Skeppshult, Silit i Zwilling. W zależności od potrzeb można wybrać garnek różnej wielkości, poczynając od niewielkich, żeliwnych brytfann marki Fissler o pojemności 2 litrów, aż po pokaźnej wielkości brytfanny marki Zwilling, których pojemność to aż 8,5 litra. Te największe sprawdzą się doskonale w dużych rodzinach oraz w sytuacjach, gdy spodziewają się Państwo wielu gości.
Brytfanny najczęściej wykonane są z solidnej stali nierdzewnej, która zachowuje swoje właściwości nawet po wielu latach użytkowania, a poza tym jest bardzo prosta do utrzymania w czystości. W naszej ofercie mamy też brytfanny żeliwne, pokryte specjalną powłoką ułatwiającą utrzymanie ich w czystości. Zarówno stalowe, jak i żeliwne brytfanny nadają się do stosowania na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym także indukcyjnych.
Niewątpliwą zaletą brytfann jest ich wszechstronność. Możemy ich używać zarówno jak tradycyjnego garnka z pokrywką, jako patelni do smażenia oraz jak formy do pieczenia.Brytfanna nadaje się do pieczenia ryb, mięsa i drobiu w całości, do pieczenia warzyw, zapiekanek z makaronem lub ziemniakami, a także do przygotowywania różnego rodzaju dań jednogarnkowych, a nawet do pieczenia ciast czy chleba.
Warto zwrócić uwagę na to, że brytfanny bardzo długo utrzymują ciepło, dzięki czemu nie trzeba podgrzewać posiłku, jeżeli ktoś spóźni się na obiad. Zasada przygotowywania dań jest bardzo prosta, wystarczy umieścić w brytfance składniki, przyprawy i ewentualnie płyn, a następnie umieścić zamknięte naczynie na kuchence lub w piekarniku. Dzięki temu potrawy takie jak bigos czy gulasz robią się właściwie same, nie muszą Państwo poświęcać im zbyt dużo czasu.
Jak już Państwo wiecie, brytfanna to spory i dość przydatny garnek, jednak to nie wszystko. Współczesna technologia sprawia, że nawet tak proste rozwiązania można jeszcze bardziej ulepszyć. W brytfannach marki WMF znajdą Państwo dodatkowy wkład umożliwiający gotowanie na parze. W szklanej pokrywce został wbudowany termometr, który pozwala kontrolować temperaturę wnętrza brytfanny bez konieczności jej odkrywania.
W celu zapobiegania przypalaniu się i przywieraniu potraw do dna czy ścianek brytfanny są one zwykle powlekane specjalnymi powłokami. Garnki marki WMF mają specjalną powłokę antybakteryjną i antyalergiczną - Fusiontec - która jest niezwykle trwała i odporna na zarysowania. Z kolei brytfanny marki Fissler pokrywa powłoka Protectal – Plus, ułatwiająca czyszczenie.
Skoro w Państwa kuchni są już różnego rodzaju garnki, blaszki i patelnie, to czy naprawdę potrzebna jest Państwu brytfanna? Zdecydowanie tak! Jest to bowiem ten rodzaj garnka, który z powodzeniem może zastąpić wiele innych. Używając brytfanny, mogą Państwo zredukować ilość używanego tłuszczu, dzięki czemu potrawy będą lżejsze i zdrowsze, a także wyjątkowo smaczne.
Poza tym brytfanna to oszczędność czasu i energii – w jednym naczyniu można przygotować danie dla całej rodziny, a podczas gotowania lub pieczenia mogą Państwo zająć się czymś innym. Przygotowane w brytfannie mięsa czy warzywa są soczyste i kruche, a do tego pełne witamin i minerałów. Nie bez znaczenia jest też także to, że brytfanny dostępne w naszej ofercie są nie tylko trwałe, ale także ładne. Będą się doskonale prezentowały w Państwa kuchni.
“ szybko, sprawnie, konkurencyjne ceny, towar dobrze zapakowany. Polecam! ”