W żeliwnej brytfannie upieczemy różnorodne dania mięsne czy warzywne. Największą jej zaletą jest możliwość rozgrzania do bardzo wysokich temperatur na długi czas, co w efekcie poprawia walory smakowe przygotowywanych potraw.
Specjalny stop żeliwa oraz szkliwiona emalia w ponad 1000°C sprawią, że do potraw nie przedostaną się niebezpieczne związki chemiczne (jak ma to miejsce np. przy garnkach z powłoką teflonową). Wyjątkowy kombinacja rustykalności i nowoczesności sprawia, że bez problemu możemy serwować w niej dania przy każdym wystroju jadalni.
Materiał: | żeliwo |
Kolor: | czerwony |
Długośc: | 34 cm |
Szerokość: | 26 cm |
Linia produktów: | La Cuisine |
La Cuisine jest firmą rodzinną mieszczącą się w pięknym Donegal w Irlandii. Miasto stało się inspiracją przez chropowate wybrzeża klify i góry. Działalność jest prowadzona przez Brian Gollagher oraz Julianne Hayes - mąż i żona, którzy dzielą pasję do gotowania niemal od 20 lat.
Dlaczego żeliwo? To bardzo proste, ponieważ ten materiał jest najwspanialszy do gotowania, niezależnie od poziomu umiejętności kucharza. Wystarczy połączyć kilka podstawowych składników następnie garnek La Cuisine z całą zawartością włożyć do piekarnika na godzinę lub dwie - tak powstaje pyszny rodzinny obiad. Ponadto żeliwo utrzymuje długo ciepło.
La Cuisine korzysta z najnowszych technologii w żeliwie, które przenosi nas krok dalej od tradycyjnych procesów. Sposób, który pochodzi z Danii polega na zastosowaniu form pisakowych i bardzo gładkich odlewów. Formy używa się raz, co oznacza, że każdy element jest wyjątkowy i unikatowy. Żeliwo jest uniwersalne- idealne do smażenia, grillowania i powolnego gotowania.
Zalety: