W każdym gospodarstwie domowym znajdują się rozmaite noże . W zależności od tego jak często i co Państwo gotują, wykorzystuje się noże różnego rodzaju. Jednak jeżeli byśmy zastanowili się nad tym, jaki nóż znajduje się prawdopodobnie w każdym domu, to zdecydowanie będzie to nóż do chleba. Nawet jeżeli na co dzień kupujecie Państwo pieczywo krojone, to z pewnością przyda się Wam nóż, którym można wygodnie pokroić bułki, chleb, czy na przykład drożdżową chałkę. W naszej ofercie znajdziecie Państwo szeroki wybór solidnych noży do chleba produkowanych przez marki, takie jak Koicera, Myiabi, Joseph Joseph i inne.
Mimo tego, że niektórzy producenci oferują tak zwane noże uniwersalne, wiemy jednak, że dużo lepszym rozwiązaniem jest dopasowanie noży do poszczególnych czynności. Właśnie dlatego umieściliśmy w naszej ofercie duży wybór noży do chleba. Dzięki nim ukrojenie chrupiącej pajdy będzie bardzo proste, a chleb nie straci swej wyjątkowej struktury. Noże przeznaczone do pieczywa różnią się przede wszystkim kształtem ostrza. Ząbkowana klinga sprawia, że nawet bardzo świeży chleb, miękka bułka, czy puszysta drożdżówka nie będzie się w trakcie krojenia rozwarstwiała ani kruszyła. Uzyskanie równych kromek o wybranej grubości będzie zdecydowanie łatwiejsze, niż w przypadku użycia jakiegokolwiek innego noża.
Jeżeli zdarzyło się Państwu kroić jeszcze ciepły chleb, to z pewnością wiedzą Państwo, że nie jest to wcale proste zadanie. Dlatego, aby chleb nie marszczył się i nie rozwarstwiał, warto sięgnąć po odpowiedni nóż do chleba. Jego ząbkowane ostrze poradzi sobie doskonale z grubą skórką świeżego pieczywa, ale równie dobrze będzie kroił czerstwe bułki, które nie będą się dzięki niemu kruszyć. Nasze noże wykonane są z bardzo twardej, hartowanej stali, która sprawia, że są one bardzo trwałe i na długo zachowują optymalną ostrość. Wszystkie wyposażone są w wygodne, odpowiednio wyprofilowane uchwyty, dzięki którym nóż doskonale układa się w dłoni i zapewnia bezpieczeństwo podczas krojenia. W zależności od wybranego modelu rękojeść może być wykonana z trwałego drewna, jak ma to miejsce w przypadku noży Miyabi, lub z trwałego tworzywa, jakiego użyto do produkcji noży Zwilling. Mamy także egzemplarze w całości wykonane ze stali, takie są na przykład noże do chleba marki WMF.
Wybierając nóż do chleba, warto także zwrócić uwagę na długość jego ostrza. Noże dłuższe są bardziej praktyczne, sprawdzą się zarówno podczas krojenia bułeczek, jak i do krojenia dużych bochenków. W naszej ofercie znajdziecie Państwo noże, w których ostrza mają długość od 18 do 37 centymetrów. Solidny nóż do chleba to niezbędny element wyposażenia każdej kuchni. Sprawdzi się świetnie na co dzień, a jego odpowiednio wyważone ostrze i wyprofilowany uchwyt sprawią, że krojenie zarówno świeżo upieczonego ciasta, jak i czerstwego chleba będzie równie łatwe.
“ Szybka wysyłka, produkty najwyższej jakości. Świetny kontakt telefoniczny, przed zamówieniem miałam kilka pytań, pani z którą rozmawiałam była bardzo pomocna. Dziękuję! ”